17 júl Nekomentované Daniela Choma Recepty

Karfiol pokrájame na male kúsky, dáme do plechu, k nemu pridáme na kocky pokrájané zemiaky (4-5 kusov) prípadne rovnako na ružičky nakrájanú brokolicu (podľa toho akú veľkú dávku potrebujeme). Jedná červená paprika pokrájaná na drobno, spolu so šiestime strúčikmi cesnaku pokrájanými na plátky. Zeleninu spolu premiašame, osolíme, okroreníme, zalejeme šľahačkovou smotanou, premiešame a dáme do rúry piecť na 235 stupňov na asi 25 minút. Zatiaľ si rozbijeme 4 vajcia, do ktorých nastrúhame parmezán a poriadne rozmiešame. Po 25 minútach pečenia plech vyberieme a zalejeme zmesou vajec a syra, poriadne premiešame a ešte na vrch posypeme parmezánom. Dáme naspať pod gril na 7-10 minút. Vyberieme a krájame až keď mierne vychladne. Chutí vynikajúco a mávame ho aj dvakrát týždenne.